four miniature courtyards bring nature inside a family home in thailand

0


surrounded by flourishing fruit gardens, the “mit chit house” by looklen architects in thailand integrates nature into its interior through four miniature courtyards. the isolated family residence gives priority to privacy while ensuring a light atmosphere thanks to open spaces, large halls and numerous windows that take advantage of natural light and ventilation. measuring 3 × 3 meters and 3 × 5 meters, the four private lessons are designed to preserve the surrounding greenery while visually connecting the different areas of the property.all pictures by varp studio

looklen architects developed the “mit chit house” as an extension of a residence originally located to the right of the property. the house is designed and built to provide both additional accommodation and a larger common space for the needs of a growing family. the gardens surrounding the subdivision, almost too peaceful and silent at odd hours of the day, create an atmosphere of seclusion which gave the project its name. according to the bangkok-based studio, ‘mit chit’ means ‘close to each other’, however “The owners have found another meaning in its name: a close friendship. “

four miniature courtyards bring nature inside this secluded family home in thailand

with the large openings, the four miniature courtyards bring nature inside the different spaces of the house. The modern exterior of the building arises from a square divided into planes on an axis, which are then transformed into L-shaped pieces that combine modularly into a complex shape. on the contrary, its interior seeks simplicity with large spaces and a refined and minimal palette of materials. “The contrast in the interior and exterior design choices means that every angle from which the house is viewed offers a unique and exciting perspective,” explains looklen architects.four miniature courtyards bring nature inside this secluded family home in thailand

the project incorporates the principles of passive design, with walls constructed to keep its interior cool while framing the views from the interior with understated elegance. As well as providing much-needed insulation from the constant light streaming through the south side of the property, the walls also complement the surrounding lush shrubs. the house is located along the left side of the site, leaving room on the right for a large garden which serves to connect the original and new buildings.four miniature courtyards bring nature inside this secluded family home in thailand

the ground floor contains a large open space common area including the living room and the dining room, designed to promote continuity from the front of the house to the back. the vertical space between the living room on the ground is also fully open, connecting perfectly with the den on the second floor. In keeping with the concept of coziness, the den acts as an intersection between the old and the new home, making it easy for the parents of the family to reach their children. an open space in its own right, the den also offers expansive panoramic views. the third floor is the most private area of ​​the house and includes the bedrooms of the two siblings, which enjoy views of the property’s private gardens to either side.four miniature courtyards bring nature inside this secluded family home in thailandfour miniature courtyards bring nature inside this secluded family home in thailand


Share.

Comments are closed.